Seminarium - Vad innebär Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om anpassning i arbetet i praktiken? (Del 1 av en seminarieserie i 2 delar)

Gunnel Goding

Vi bjuder in Gunnel Goding, tidigare HR strateg på Ledningskontoret i en av Sveriges största arbetsplatser (ca 45 000 anställda) Stockholms stad, för att hon ska få dela med sig av verkligheten och vardagen därifrån och ge sina reflektioner på hur den nya föreskriften om arbetsanpassning kommer påverka arbetsplatser och medarbetare framåt. Hon ger dig verktyg och berättar om hur hon i staden jobbat för att undvika nedbrytande sjukskrivningar, ge chefer mod och ansvar, samt förtydliga för alla ingående parter så att de samverkar för ett hållbart arbetsliv.

Tillfälle 1 av 2 kommer att beröra:

Vad innebär rehabilitering och återgång i arbete? Vilka fallgropar finns och vilken typ av ansvar?

  • Att starta en rehabilitering är lätt och går snabbt. Den tidpunkt du kallar till ett rehabmöte så är en process igång som innebär mycket stort ansvar för dig som arbetsgivare.
  • Är du säker på att det är rehabilitering (dvs återgång till ursprungligt skick) som är det rätta?
  • Har du undersökt vad som är orsak till att medarbetaren har återkommande sjukskrivning?
  • En påbörjad rehabiliteringsprocess ger dig som arbetsgivare ett ökat ansvar och att avsluta den kan vara mycket mera komplicerat än att våga fråga och klargöra den faktiska orsaken till frånvaro på ett mycket tidigare stadium.

   

Vi vill inspirera er att vilja och våga kommunicera med varandra för att ni ska kunna agera i tid på skav och ohälsa som riskerar bli till onödig sjukskrivning. Det bidrar till minskat lidande, tydligare ansvarsfördelning och sänkta kostnader för individ, arbetsgivare och samhälle.
Mer info om hur vi arbetar på Arendra

Fysisk plats

Blekholmstorget 30 F (United Spaces, Klara Strand)

Tid

Den 14 september 2021 kl 07:45-9:15

Vi startar med frukost från kl 07:45, seminariet börjar sedan prick kl 08:15.

Anmälan

Görs genom Eventbrite på denna länk

OBS Du som anmält dig men inte har möjlighet att komma till oss fysiskt, får 48 timmar innan seminariet en digital videolänk där du kan hänga med oss live. (Vi ber dig då stänga av mikrofon och kamera när du kliver in.)

Övrigt

Del 2 av 2 kommer att äga rum den 30 september i samma lokaler.

Arbetsanpassning- arbetsgivarens enklaste sätt att agera. Men vad kan en oreflekterad anpassning innebära och kosta individ, arbetsgivare och samhälle till slut?

Publicerat: 18 augusti, 2021

Dela detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email