När arbetsmiljöföreskrifter förankras i verklighet

Idag har vi påbörjat ett fantastiskt spännande arbete där vi utbildar alla chefer på SPP i HUR de kan förankra sociala och organisatoriska arbetsmiljöföreskrifter genom ett praktiskt och hälsosamt ledarskap!

Inget flum utan utmanande träning för ledarens vardag. Ni är en grymt modig arbetsgivare som förstått vikten av ett rakt och omtänksamt ledarskap. Tack ledning och HR med flera för förtroendet !

Vi blir ibland rädda av alla pekpinnar, lagar, föreskrifter, skriftliga rutiner, dokument, policies och hur vi ska kunna komma ihåg allt detta som ledare och arbetsgivare. Det absolut viktigaste är att du VET var du hittar informationen. Ingen minns alla detaljer, men en övergripande koll är bra.

En schysst social och organisatorisk arbetsmiljö börjar i vardagen. Du är vägvisare som ledare och lyckas fånga upp signaler om du har kontakt med dina medarbetare. Det handlar inte om att panikartat gräva efter oegentligheter, missförhållanden, konflikter eller avvikelser.

Det handlar om att fånga det som är riktigt bra och låta det växa, träna på omtänksamma och tydliga samtal som kan vara mycket obekväma men som i gengäld betyder något för alla inblandade och att förstå att det finns ett positivt beroendeförhållande till din personal, även när oförutsedda händelser sker. I grupp och enskilt, på nära håll och på distans.

Att ge och ta ansvar. Och det här kan du träna på var eviga dag som chef och ledare och alltid känna att det finns nytt att lära. Vilken glädjande utmaning!  ???

Annika och Susanna

Publicerat: 19 oktober, 2018

Dela detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email