Webinar 22/6 - Arendra och en röst från psykiatrin om att agera för hälsa

Lina Martinsson porträttbild

Arendra varmpratar med överläkare och specialist inom psykiatri Lina Martinsson, om hur vi agerar i tid när en medarbetare inte mår bra.

Eventdetaljer

  • Finns det andra alternativ än att boka tid hos psykolog eller doktor? Vad är viktigt att tänka på då? Vad är mitt ansvar?
  • Vad finns för verksam hjälp att få innan hen låter sjukskriva sig?
  • Vad kan kollegor/vårdinstanser/chefer/familj göra?
  • Vilka verktyg finns?
  • Hur ställer jag som arbetsgivare krav på min nuvarande leverantör av företagshälsovård?
  • Finns det något jag post pandemin bör tänka särskilt på som arbetsgivare?   

  
Varmt välkommen!

En länk till mötet kommer att skickas ut till dig cirka 48 timmar innan det är dags. OBS Logga gärna in i mötet innan, för att checka att tekniken fungerar!   

Vi ber dig stänga av mikrofonen när du kommer in i mötet. 

Webinariet kommer att spelas in.

Om vår gäst:

Lina Martinsson är överläkare, specialist i psykiatri och har arbetat i många olika team med bedömningar av sjukskrivnas arbetsförmåga och möjligheter till ett hållbart arbetsliv, bland annat i tio år på Affektiva mottagningen, Psykiatri sydväst.

Hon var först mest intresserad av ortopedi men ändrade bana till specialist inom psykiatri! Lina är disputerad forskare MD PhD och arbetar nu som verksamhetschef för Psykiatri sydväst i Stockholms sjukvårdsområde. Kliniken ligger geografiskt vid Karolinska Huddinge sjukhus i Stockholm, har 550 anställda och diagnosticerar och behandlar 10 000 patienter med svår psykisk sjukdom vid 11 öppenvårdsenheter och 7 vårdavdelningar.

Lina disputerade 2016 med en avhandling om genetiska faktorer vid litiumbehandling vid bipolärt syndrom. Därefter har hon uppfunnit och implementerat en ny metod ”Braining” – hur patienter med psykiatrisk sjukdom såsom depression, ångest och stress får avsevärt förbättrad livskvalitet med schemalagd fysisk aktivitet som gruppträningspass tillsammans lett av vårdpersonalen. Forskning pågår på Braining vid Karolinska Institutet där man nu undersöker hälsoeffekter av Braining för patienter och personal.

Läs mer om vad vi på Arendra gör här

Tid

Tisdag, 22 juni 2021

08:30 – 09:00

Plats

Online-event

Anmälan

Görs genom Eventbrite på denna länk

När du anmäler dig kommer en länk att skickas till dig senast 48 timmar innan webinaret börjar.

Publicerat: 15 maj, 2021

Dela detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email