Ett betänkande kring sjukskrivningsprocessen som missar det proaktiva arbetet

Utredaren Mandus Frykmans nio förslag på förbättringar av sjukskrivningsprocessen lades nyligen fram för regeringen. Coronakrisen har gjort att debatten uteblivit. Vi ser dock att sjukskrivningar, som kostar vårt samhälle enorma pengar, behöver placeras högt upp på agendan.

Publicerat den:

Nu måste arbetsgivare agera för dem som mådde dåligt redan innan covid-19

Större skärm, bättre dator eller ergonomisk stol hjälper inte mot tidiga signaler på psykisk ohälsa, i Coronakrisens kölvatten. Vi känner oro för de medarbetare som redan innan covid-19 visade tidiga men tydliga tecken på ohälsa. Oroväckande hög frånvaro var ett exempel.

Publicerat den:

Har Du en medarbetare du kände oro för innan Covid-19?

Den oro du kände eller fortfarande känner, är signaler som du bör ta på allvar. Nu är det mer värdefullt än någonsin att agera rätt. Anmäl dig till vårt kostnadsfria Webinarium och få vägledning i ditt ansvar.

Publicerat den:

Frukostmorgon 18/3 2020

Hur kan vi undvika sjukskrivningar och onödiga inlåsningar genom rätt kommunikation om olika vägval? Gunnel Goding HR-strateg på en av Sveriges största arbetsplatser, Stockholms stad, ger dig verktyg och berättar om hur hon i staden jobbat för att undvika nedbrytande sjukskrivningar.

Publicerat den:

Vi har givit en julgåva för 2019 till barncancerfonden

Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin överlever idag sin cancer. Vi är stolta över att bidra till Barncancerfonden under julen 2019!

Publicerat den:

Effektmätning med Arendra: Har vi råd att inte ta ansvar?

Effektmätning med Arendra: Har vi råd att inte ta ansvar? Kvinnors sjukpenningtal är nästan dubbelt så stort som mäns – det har varit känt länge. Och de flesta sjukskrivna kvinnorna arbetar inom offentlig sektor. Det är framförallt de som tar hand om våra barn och föräldrar. Här är en möjlighet för er som har möjlighet […]

Publicerat den:

Frukostmöte – Arbetsrätt & karriärväxling 9/4 2019

Något av det svåraste som finns är att arbetsrättsligt rätt hantera en underpresterande medarbetare. Vad ska du göra? Och var går gränsen, när kan man skilja någon från anställningen på grund av underprestation? Därför har vi på Arendra bjudit in vår expert Åsa Erlandssson för att dela med sig av vad arbetsrätten har för perspektiv på frågan.

Publicerat den:

En annorlunda företagshälsa

Börsintroduktioner eller verkliga resultat? Det brukar sägas att företagsidéer växer ur antingen missnöje på marknaden, eller för att uppenbara behov som kunderna har, inte tillgodosetts eller än värre, medvetet förbises. De senaste 15 åren har Sveriges arbetsplatser förändrats avsevärt. Vi digitaliseras i hög grad nu, vi har ett liv där arbete och fritid tillåts flätas […]

Publicerat den:

Och när ska vi börja prata klarspråk om ohälsan?

Allvar… Tänk om vi haft en annan historia av civilkurage här i Sverige. Då kanske inte läget varit lika alarmerande som nu..? Vi jobbar stenhårt för att komma tillrätta med det här. Mumlar du ur skägget, eller kliver du fram och frågar hur läget är? Sverige har betydande utmaningar framför sig i att förhindra sjukskrivningar, […]

Publicerat den:

När arbetsmiljöföreskrifter förankras i verklighet

När arbetsmiljöföreskrifter förankras i verklighet Idag har vi påbörjat ett fantastiskt spännande arbete där vi utbildar alla chefer på SPP i HUR de kan förankra sociala och organisatoriska arbetsmiljöföreskrifter genom ett praktiskt och hälsosamt ledarskap! Inget flum utan utmanande träning för ledarens vardag. Ni är en grymt modig arbetsgivare som förstått vikten av ett rakt […]

Publicerat den: